Minek neked Google Cégem (Google My Business) fiók?

Chiro blog Google Cegem boritokep

Hát, hogy téged találjanak meg a leggyorsabban a leendő ügyfeleid! Mire jó, kinek jó, mi értelme van, hogy kell csinálni: ebben az átfogó cikkben összeszedtük neked a Google Cégem legfontosabb tudnivalóit.

Képzeld el, ahogy reggel munkába rohansz. Kint esik, már most tudod, hogy az egész városban dugó van, este viszont vendégek jönnek hozzád, be kell vásárolnod, virágot kell venned és egy tisztítót is találnod kell még, meg egy szerelőt, aki csekkolja a fura hangokat kiadó mosógépedet. Fogalmad sincs, melyik szerelőt hívd, hogy hol van a közelben virágbolt meg tisztító, és hogy a bolt, ami útba esik, nyitva van-e még akkor, amikor végzel a munkával. Mit csinálsz ilyenkor? Naná, előkapod a telefont, és rákeresel mindenre a Google-ben!

Pont ugyan ezt csinálják a potenciális vásárlóid és ügyfeleid is: ha jelentkezik náluk egy probléma, megoldást keresnek rá az ismerősök ajánlása vagy a Google alapján. Valahogy ezt a kettőt ötvözi egy jó Google Cégem (Google My Business) fiók. Ha regisztrálsz, és feltöltöd a fiókod lehető legtöbb információval, sőt, ha havonta 1-2 órát foglalkozol vele, elképesztő eredményeket tapasztalhatsz már rövid időn belül. Hogy miért? Mert sok versenytársad még azt sem tudja, ezt eszik-e vagy isszák, vagy ha tudják is, nem tartják elég fontosnak. Pedig nagyon is az.

Tűnj ki versenytársaid közül a Google My Business fiók segítségével, és csapj le potenciális ügyfeleidre, amikor a Google-ben keresgélnek!

Mi az a Google My Business? Magyarul Google Cégem.

Egy olyan ingyenes szolgáltatás a Google-től, ami kiegészíti a honlapod és biztosítja a jelenléted a Google találatok között.

Összefoglalhatod és átlátható formában tálalhatod céged legfontosabb adatait, felkerülsz a Google Térképre, fotókat, újdonságokat, menüt, vagy éppen nyitvatartást tehetsz közzé, és kapcsolatot tarthatsz vevőiddel. Úgynevezett local SEO (helyi keresőoptimalizálás) eszközként is funkcionál, aminek előnye, hogy itt kevesebb rangsorolási faktor van, mint az általános keresőoptimalizálásban, így nagyobb esélyed van az első helyek egyikére kerülni.  

Így néz ki látogatóként:

A Google Cégem funkciói

 • Kezdőlap: ahol mindent egy helyen látsz
 • Bejegyzések: itt megjeleníthetsz rövid bejegyzéseket, híreket, eseményeket
 • Információ: itt jelennek meg a cégeddel kapcsolatos legfontosabb adatok: elérhetőség, cím, leírás, termékek, szolgáltatások
 • Statisztika: kimutatásokat olvashatsz profilod aktivitásáról
 • Vélemények: vásárlóid itt mondhatják el, hogyan értékelik terméked vagy szolgáltatásod
 • Üzenetküldés: közvetlenül küldhettek egymásnak üzenetet vásárlóiddal
 • Fotók: tetszőleges számú fotót tölthetsz fel üzletedről, termékeidről vagy a környékről, ahol az üzleted található
 • Termékek: jelenítsd meg termékeidet, és egyből látják, mit kínálsz
 • Szolgáltatások: megadhatod, hogy kínálsz-e kiszállítást, helyben fogyasztást vagy bármilyen speciális szolgáltatást
 • Felhasználók: megoszthatod a profilod kezelését kollégáiddal

Alapadatok megadása

Add meg vállalkozásod legfőbb adatait: címed, nyitvatartásod, elérhetőségeid és a szolgáltatásaid listáját.

Ne felejtsd el frissíteni a nyitvatartást, és mindig módosítsd azt ünnepekkor! Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki fölöslegesen látogatja meg az üzletedet, mert a neten azt látta, épp nyitva vagy. Különösen fontos ez a hétvégéken, ünnepnapokon, szezonon kívüli időszakban (pl. Balaton parti helyeknél télen).

A szolgáltatásoknál hozz létre rövid leírásokat és add meg az áraidat! 

Képek és videók

A képes és videós tartalmakkal rendelkező adatlapok kétszer olyan hatékonyan keltik fel a célcsoport figyelmét, mint azok, amiken nincs ilyen tartalom!

Néhány javaslat:

 • Több kategóriában legyenek tartalmak.
 • Készíts 360 fokos bemutatást, ez nagyon szemléletes és egyedi a piacon.
 • A videók hossza maximum fél perc legyen.

5. Értékelések és vélemények

Gyűjtsd a véleményeket a tevékenységedről és termékeidről, hiszen sok vevő a hiteles vélemények alapján választ a neten.

A Google is szűri a jó értékeléseket, és előrébb sorolja azokat a cégeket, amikről jó véleménnyel vannak a vásárlók. Bíztass mindenkit véleményezésre, és mindenképpen válaszold is meg ezeket – akár pozitív, akár negatív az észrevétel!

6. Bejegyzések

A bejegyzések ugyan úgy működnek, mint más közösségi média felületeken.
3 fajtája létezik: ajánlatok, újdonságok, események.
Képeket, linkeket és CTA gombokat is hozzáadhatsz egy-egy bejegyzéshez.
A vírus berobbanása óta Covid-19 híreket is közzé lehet tenni, ezek minden esetben előtérbe kerülnek.

7. Kérdések és üzenetek

A vásárlók közvetlenül tehetnek fel kérdéseket, amiket könnyedén meg is tudsz válaszolni. Mobil applikáció segítségével akár közvetlen üzenetváltás is lehetséges.

8. Statisztikák

A célcsoportod megismerésében sokat segítenek a statisztikák.
A Google Cégem (Google My Business) fiókon belül automatikusan tudod lehívni a statisztikákat, és számos elemzésen keresztül tudhatsz meg többet vállalkozásodról, valamint arról, hogy miként él fogyasztóid szemében.

Nem is gondoltad volna, hogy ennyi mindenre jó egy Google Cégem fiók, igaz? Kis odafigyeléssel rendkívül jó eredményeket érhetsz el, és nagyban segítheted a Google Ads eredményeidet is.

Ha elakadnál, keress minket bizalommal, segítünk.

Úgy érzed, hasznos volt a cikk? Kérlek oszd meg másokkal is, hogy nekik is segítsen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nyugalom, tőlünk nem spam, hanem valóban hasznos marketing trendekkel kapcsolatos levelek érkeznek majd postaládádba. Ha nem vagy megelégedve, bármikor le is iratkozhatsz majd.

Feliratkozás

Hasonló cikkek

A színpszichológia kimondja, hogy a színek hatással vannak az érzelmeinkre és a döntéseinkre egyaránt, így jelentősége megkérdőjelezhetetlen a neuromarketing terepén.

Színpszichológia ereje a neuromarketing világában

A színek hatással vannak az érzelmeinkre, a döntéseinkre, sőt a vásárlási szokásainkra is, mivel minden árnyalat különböző asszociációkat ébreszt fel bennünk. Ezek a képzettársítások pedig igen változatosak lehetnek, attól függően, hogy mely kultúrában nevelkedtünk, vagy milyen személyes tapasztalatokat tudunk kötni hozzájuk. A színpszichológia hatása a neuromarketing berkein belül pedig egy

Tovább olvasom »
Összeszedtük azokat a pontokat, amelyek figyelembevételével kiválaszthatod a számodra ideális online marketing ügynökséget.

Így válassz hatékonyan online marketing ügynökséget!

Az online marketing világában kulcsfontosságú lehet  a megfelelő ügynökség vagy szakember kiválasztása a vállalkozásunk sikeréhez. Jelenleg válságos időszakon megyünk keresztül, ami befolyásolhatja az online marketingre fordított költségvetést is. Ilyenkor a vállalkozások óvatosabbak, és alaposabban mérlegelik a döntéseiket, különösen az első negyedévben. Ezért is fontos, hogy körültekintően megfontoljuk, hogy kivel kötünk

Tovább olvasom »

Online marketing válságos időkben

Kb 4 évvel ezelőtt írtam utoljára válságtémában blogcikket, és sajnos ismét eljött az a pillanat, hogy szükségessé vált. Akkor a COVID állította nehéz helyzet elé a vállalkozásokat (és úgy általában az embereket), most pedig a gazdasági válság miatt gondolkozunk, számolgatunk, tervezünk újra és újra mi, vállalkozók. Szemben a COVID-dal, ami

Tovább olvasom »
Ezek a 2024-es online marketing trendek.

2024 online marketing trendjei -Tanulj a múltból és készülj fel a jövőre!

Az online marketing változó világa 2023-ban sem volt eseménymentes és ez a folyamatosan változó szakma 2024-ben sem lassít le! Számos olyan változásra, trendre és újdonságra számíthatunk, amik új dimenziókat nyitnak meg a szakemberek és cégek számára.  A technológiai fejlődés, a vásárlói magatartás változása, és a globális gazdasági környezet kihívásai új

Tovább olvasom »