2024 online marketing trendjei – Tanulj a múltból és készülj fel a jövőre!

Ezek a 2024-es online marketing trendek.

Az online marketing változó világa 2023-ban sem volt eseménymentes és ez a folyamatosan változó szakma 2024-ben sem lassít le! Számos olyan változásra, trendre és újdonságra számíthatunk, amik új dimenziókat nyitnak meg a szakemberek, az ügynökségek és cégek számára. 

A technológiai fejlődés, a vásárlói magatartás változása, és a globális gazdasági környezet kihívásai új feladatok elé állítják majd a marketingeseket. Így érdemes új stratégiát alkotni és felkészülni erre az évre úgy, hogy a trendek hátán az egekbe szárnyalhasson vállalkozásod!

Cikkünkben levonjuk az előző év tapasztalatait, és betekintést nyújtunk a 2024-es online marketing trendekbe, hogy eddig még sosem látott sikert érhess el, egy makulátlan marketingstratégia megalkotásával.

Ami meghatározta a 2023-as online marketinget

A globális gazdasági helyzet, különösen az áremelkedések és a gazdasági lassulás, jelentős hatással volt a marketingszektorra. 

A #1 prioritás a költséghatékonyság volt, aki pedig nem akart lemaradni, annak előtérbe kellett helyeznie a tanulást és a kísérletezést. 

Arra, hogy miért volt fontos a tanulás 2023-ban, tökéletes példa a mesterséges intelligencia vírusszerű terjedése. Az AI új eszközöket és lehetőségeket hozott az online marketing különböző területein (tartalomgyártás, adatelemzés, és a vásárlói viselkedés megfigyelés) is, és mára már számos marketingfolyamat szerves részét képezi ez a viszonylag új technológia – legyen szó SEO, social media vagy éppen PPC ügynökségről.

Mi sem mutatja jobban a trendekhez való alkalmazkodás szükségességét, mint az Instagram Reelsek és a Tiktok videók térnyerése. A rövidebb, figyelemfelkeltő videók elsöpörtek a konkurenciát a közösségi média oldalakon, úgyhogy nagy előnyre tett szert, aki jártas a videózásban.

2024-es online marketing trendek

A Google Analytics 4 (GA4) átállás továbbra is kulcsfontosságú lesz, mivel minden marketingesnek alkalmazkodnia kell az új működési rendszerhez és meg kell tanulnia kiaknázni annak lehetőségeit. 

A mesterséges intelligencia hatása a marketingre várhatóan tovább növekszik, ezzel nem csak lehetőségeket de újabb kihívásokat is adva a szakembereknek és marketing ügynökségeknek. Az AI terjedésének köszönhetően, a felhasználók jobban kötődnek majd az emberek által gyártott tartalmakhoz. Ezzel a podcastokra való igény is megnőtt.

A változó gazdasági helyzetben érdemes lesz odafigyelni a belső munkafolyamatokban rejlő kiaknázatlan lehetőségekre, mint például bizonyos feladatok automatizálása.

Online marketing eszköz: hálózd be célközönségedet videóiddal!
Online marketing eszköz: hálózd be célközönségedet videóiddal!

A leghasznosabb online marketing eszközök 2024-ben

  • Az Insta Reels, Youtube Shorts és Tiktok rövid videói lesznek a marketingesek elsőszámú fegyverei, ha a figyelemfelkeltésről van szó. Vizuálisan több információt adhatsz át és sokkal jobban dolgozhatod fel az aktuális trendeket ebben a dinamikus formában.
  • Légy naprakész az AI és a GA4 terén is, ugyanis nem csak a social media trendek, de a különböző eszközök fejlődése is nagyban meghatározzák majd a sikered.
  • Figyeld a visszajelzéseket, legyen szó kommentekről vagy reakciókról. Emellett, ha még ebben le lennél maradva, érdemes nagy figyelmet szentelni a beszámolók és statisztikák értelmezésének, mert ezek mögött a számok mögött fontos intő jelek és kiaknázható lehetőségek bújnak meg. Értelmezd őket és tiéd a siker!

Amire mindenképp figyelj 2024-ben

Az online marketing dinamikus világában a 2024-es év izgalmas újításokat és kihívásokat tartogat. A technológia fejlődése, a vásárlói elvárások változása, és a gazdasági környezet alakulása lesz az a szentháromság, ami elengedhetetlen lesz a sikerhez. 

A trendekhez való alkalmazkodás, a lifelong learning, és az innovatív megoldások alkalmazása lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy élen járjanak az online marketing területén. 

Elemezd a célközönséged szokásait, és ha sikerrel jársz, nem csak megtartod de növelni is fogod a vállalkozásod piaci részesedését és branded értékét.

Emeld tehát a lécet 2024-ben is, és használd ki az új trendek és technológiák adta lehetőségeket, hogy kiemelkedj a reklámzajból!

Hálásak leszünk, ha megosztod ezt a cikket, mert sok-sok vállalkozónak kellene most terveket gyártania az adott évhez. Ha elakadsz, vagy úgy érzed, túl nagy falat ez számodra, és inkább profi online marketing ügynökségre bíznád, akkor keress minket bizalommal, segítünk megtervezni az online marketing stratégiádat! Vagy hallgasd meg a Marketing MSc Podcastünk évtervezésről szóló epizódját!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nyugalom, tőlünk nem spam, hanem valóban hasznos marketing trendekkel kapcsolatos levelek érkeznek majd postaládádba. Ha nem vagy megelégedve, bármikor le is iratkozhatsz majd.

Feliratkozás

Hasonló cikkek

Készítsd el már az uborkaszezon alatt az őszi értékesítésed - ehhez megosztjuk, hogy egy online marketing ügynökség szemével melyek a leggyorsabb B2B marketing tippek.

B2B marketing az uborkaszezonban

10 tipp, amivel előkészítheted az őszi értékesítést nyáron A nyári uborkaszezon sok magyar kisvállalkozás számára kihívást jelenthet, mivel a piac aktivitása csökken, és az üzleti lehetőségek száma is visszaesik. Mindenki szabadságon van, nyaral, és ebben a melegben persze, hogy mindenki lelassul kicsit… Azonban az okos vállalkozók tudják, hogy ez az

Tovább olvasom »
Fedezd fel, miért elengedhetetlenek az adatok és a mérések az online marketing stratégiákhoz! Gyakorlati tanácsok a Chiro online marketing ügynökség és Bay Áron, PPC ügynökségvezető szemével.

A mérések fontossága – egy online marketing ügynökség szemével

Bevezetés Az online marketing világában az adatok, mérések és részletes riportok alapvető szerepet játszanak a sikeres stratégia kialakításában és végrehajtásában. Mi, mint tapasztalt online marketing ügynökség, különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden hónap elején részletes beszámolót küldjünk az ügyfeleinknek. Ezek összegzik az előző hónap teljesítményét, és nemcsak a mérőszámokat tartalmazzák,

Tovább olvasom »
Egy online marketing ügynökség számos olyan könyvet tud ajánlani számodra, amelyek segítségedre lesznek a szakmában.

Online marketing ügynökség ajánlásai: 6+1 kihagyhatatlan könyv a szakmában

Az utóbbi időben egyre többen érdeklődnek afelől, hogy egy online marketing ügynökség csapata milyen könyveket ajánlana azoknak, akik bővíteni szeretnék tudásukat az online marketing területén. Így hát egy csokorba szedtük azon kedvenc marketinges könyveinket, amelyek rengeteg tudást és inspirációt nyújtanak a mindennapi munka során a Chiro egész csapatának. Tarts velünk, és

Tovább olvasom »
Egy online marketing ügynökség segít, hogy okosan költs a marketing eszközökre. Ismerd meg, hogyan kivitelezhető ez!

Így költsd el a büdzsédet okosan! – A marketingmix egy online marketing ügynökség szemével

A marketing világában az egyik legnagyobb kihívás, hogy hogyan lehet a rendelkezésre álló büdzsét a leghatékonyabban felhasználni. Bár megspórolni nem lehet, viszont okos döntésekkel, jól megválasztott eszközökkel és egy profi online marketing ügynökség munkája támogatásával sokat lehet nyerni. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan érdemes felhasználni a marketing büdzséd, és

Tovább olvasom »