Marketing audit

A marketing audit olyan eszköz a vállalatod számára, ami objektív, adatvezérelt áttekintést ad jelenlegi marketing tevékenységedről. Ez nem csak a mostani eszközeidet elemző dokumentum vagy prezentáció, hanem egy olyan komplex folyamat, ami feltárja a hiányosságokat, javaslatot tesz a megoldásokra és adott esetben új ötleteket is kínál. A Chiro komplex marketing audit szolgáltatása XXX pontos, etikus marketing gyakorlatokon alapuló checklist segítségével tárja fel, hogy vállalatod marketingje hol áll a piacon.

Mikor van szükség marketing auditra?

Ha...

Mit vizsgál egy audit?

Egy marketing audit számos területet lefedhet, többek között a weboldal UX/UI elemzését, SEO és PPC tevékenységeket, közösségi média stratégiákat és megvalósítást, hírleveleket, arculati és brand ismertséget, valamint a teljes online marketing stratégiát. Segítünk meghatározni, hogy a vállalatodnak mire van pontosan szüksége.

Miért fontos a professzionalizmus az audithoz?

Egy alapos és szakszerű audit igénybe vehet 10-30 munkaórát, és bár kecsegtető lehet az ingyenes vagy olcsó ajánlatok elfogadása, fontos tudni, hogy ezek gyakran nem nyújtanak mélyreható elemzést. Egy audit (főleg egy komplex marketing audit) sok részterületből áll, minden felmerülő kérdésre szakembernek kell válaszolnia. Ha például videós anyagokat kell elemezni, azt a Chirónál egy szenior videós hajtja végre, ha a Google Ads kampányokat kell átnézni, azt szenior PPC-s kolléga fogja megtenni… Az “egyszemélyes hadsereg” helyett mi a csapatmunkában és a specializálódásban hiszünk.

Mit kezdj az audit eredményével?

A kapott eredmények alapján ülj le marketing csapatoddal vagy ügynökségi partnereddel, és beszéljétek át a tanulságokat! Az audit célja nem a hibák keresése, hanem az eredmények javítása. A megvalósítás nélküli audit értéktelen, de megfelelő cselekvési tervvel jelentős javulás érhető el.

Milyen auditok közül választhatsz nálunk?

Komplex audit

Minden eszközt és felületet érintő átfogó elemzés célcsoport analízissel, arculat átvizsgálással és SWOT analízissel.
A komplex auditok 4-5 fős csapatokban készülnek, minden részterületet (hirdetések, social media kommunikáció,
stratégia, videós tartalmak) szenior szakértő néz át és készít el. A teljes meglévő marketing rendszeredet érinti
a vizsgálat.

Részterületek auditjai

Youtube csatorna audit

Stratégia nélkül nem lehet sikeres online marketinget folytatni. Tudnod kell, mik a célok, mik a legnagyobb értékeid, a fő üzeneteid, ismerned kell a versenytársakat, 
a vevőidet, majd ezek mentén kell kitalálnod, hogy pontosan hol és mit akarsz kommunikálni.

Facebook profil audit

Vállalatod Facebook-oldaladának átfogó elemzése annak érdekében, hogy megértsük, milyen hatékonysággal kommunikál a márka a célközönséggel. Az audit során részletesen áttekintjük a tartalmi stratégiát, a követők bevonását, az oldal interaktivitását és a profil arculati elemeit. Szenior szakértőink azonosítják a fejlesztési lehetőségeket, hogy növeljék a láthatóságot és javítsák a közösségi jelenlét hatékonyságát.

Instagram audit

Az Instagram profilod teljes körű elemzése során kiértékeljük a vizuális arculatot, a közzétett tartalmak relevanciáját és a felhasználók bevonódását. Figyelmet fordítunk az Instagram-specifikus funkciók (pl. storyk, Reels) hatékony alkalmazására, valamint a hashtag stratégiára. Célunk, hogy a profilod még eredményesebben támogassa a márkakommunikációt és növelje vállalatod elérését a célközönséged körében.

LinkedIn audit

A személyes vagy vállalati LinkedIn profilod és tevékenységed átfogó elemzése, melynél az erősségek és fejlesztésre váró területeket tárjuk fel. Kiemelt figyelmet szentelünk a professzionális hálózatépítésre, a tartalmi stratégiára, a LinkedIn eszközök használatára, valamint a márkád szakmai képviseletére, ezzel segítve a LinkedIn jelenlét optimalizálását, a B2B kommunikációt és a szakmai márkaépítést.

Hírlevél, email marketing audit

E-mail marketing stratégiádat és hírleveled teljesítményét vizsgáljuk meg, értékelve a megnyitási és kattintási arányokat, a tartalom relevanciáját és a feliratkozók bevonódását. Az audit során azonosítjuk a lehetőségeket a célzás és a tartalom finomítására, hogy növeld az elköteleződést és maximalizáld az e-mail kampányaid ROI-ját.

Podcast és kísérő kommunikáció audit

Podcast sorozatod és az ahhoz kapcsolódó kommunikációs mtevékenységek átvizsgálása, amely magában foglalja a formátumot, a tartalomstratégiát, a hallgatottsági adatokat, a marketingcsatornák integrációját és a célközönség elérését. Célunk, hogy konkrét javaslatokkal segítsünk a podcast-ed hatékonyságának növelésében, a tartalom jobb elérésében, és a hallgatók magasabb szintű bevonásában.

Google Analytics/Tag Manager audit

Weboldalad és online kampányaid hatékonyságának mélyreható elemzésével kezdünk, a Google Analytics és Tag Manager segítségével. Ebben a folyamatban szakértőink felülvizsgálják az adatgyűjtési beállításokat, a célkövetéseket és a felhasználói viselkedési mintákat. A cél az, hogy azonosítsuk az optimalizálási lehetőségeket a weboldal teljesítményének javítására, növelve ezzel a konverziós arányokat és a felhasználói élményt. Mivel a mérés minden marketing eszköz alapja, így ennek rendbetétele a teljes marketinged javíthatja.

Google Ads fiók audit

Google Ads kampányaid részletes elemzése révén feltárjuk a hatékonyságuk kulcsfontosságú aspektusait: a kulcsszavak relevanciáját, a hirdetési szövegek vonzerejét, a célzás pontosságát és a költség-hatékonyságot, a technikai beállításokat. Az audit során konkrét javaslatokat teszünk a hirdetési stratégiák finomítására, a beállításokra és a hirdetési költés optimalizálására, hogy maximalizáljuk a ROI-t.

Meta hirdetési fiók audit

A Facebook és Instagram hirdetési fiókod alapos vizsgálata során értékeljük a hirdetési kampányok szerkezetét, a célzás hatékonyságát és a kreatív elemek teljesítményét. Azonosítjuk azokat a területeket, ahol javítani lehet a célzás pontosságán, a hirdetési költségek hatékonyabb kezelésén és a kampányok máltalános ROI-ján.

TikTok audit

Elvégezzük TikTok hirdetési stratégiád átfogó elemzését, figyelembe véve a demográfiai célzást, a kreatív tartalmak hatását és a kampányok teljesítményét. Javaslatokat teszünk a tartalom, a célzás és az üzenetek finomhangolására, továbbá a közzétételi stratégiákra. Elemezzük a kikerült tartalmaidat stratégiai és tartalmi szempontból is, hogy valóban arra és úgy használd a TikTokot, ahogy az a céljaidat leginkább szolgálja.

Brand arculat audit

Márkád arculatának, pozicionálásának és kommunikációjának teljes körű elemzése. Az audit során grafikus szakértőink értékelik a vizuális elemeket (logó, színpaletta, tipográfia), a márkaüzeneteket és a célcsoportokkal való megfelelőséget. Célunk, hogy azonosítsuk azokat a területeket, ahol a márkaarculatot tovább lehet finomítani és erősíteni, biztosítva, hogy a márkakommunikáció egységes és hatékony legyen minden csatornán.

Személyre
szabott

nem sablonokat kapsz dobozból, hanem minden esetben a saját cégedre szabott egyedi megoldásokat.

Transzparens

egyértelmű árazás, átlátható folyamatok, nyílt és őszinte kommunikáció. Minden pillanatban látod a folyamatok minden elemét.

Partneri
hozzáállás

nálunk nem egy vagy a sok ügyfélből, hanem AZ ügyfél. Vállalkozásodat olyan gondossággal segítjünk, mintha a sajátunk lenne.

Mérhető

folyamatosan riportálunk,
adatokat elemzünk, így
számokkal bizonyítunk
hónapról hónapra.

Etikus

becsületes, tisztességes
folyamatok, kiváló
szakértelemmel
rendelkező kollégák.