Kell-e neked Google és Facebook dinamikus remarketing?

Google Ads dinamikus remarketing

Ha használod a közösségi médiát, nem tudod elkerülni, hogy remarketing hirdetésekkel találkozz, hiszen valószínűleg neked is rendszeresen feltűnnek azoknak a weboldalaknak a hirdetései, amelyeket előzetesen felkerestél. Ez a remarketing!

Mikor elgondolkodsz azon, hogy mennyire fontos a vállalkozásod számára ez az eszköz, fontos tudnod, hogy a látogatók 96%-a hagyja el úgy a weboldalakat, hogy végül nem konvertál (nem vásárol, nem veszi igénybe a szolgáltatást, nem iratkozik fel). Tehát a webhely látogatói közül csak 4%-ból (vagy még ennél is kevesebb) lesz egyből vásárló.

A remarketing segítségével viszont kapcsolatot tudsz létesíteni azokkal az emberekkel, akik korábban kapcsolatba léptek a webhelyeddel. Mindegy, hogy a cél a márkaismertség növelése, értékesítés vagy a regisztrációk számának növelése, minden esetben segítséget tud nyújtani. A Google Ads felületén fel tudod használni a
remarketinglistáidat a keresési és a display hálózaton is.

 A Tirendo online gumiabrocs-kereskedő cég, a keresési hálózaton használt remarketinglistáinak köszönhetően 161%-al tudta megnövelni a korverziós arányát, ami 22%-os forgalomnövekedést eredményezett. Dinamikus remarketinggel sokkal gyorsabb növekedésre számíthatsz!

A remarketing kampányok a legjövedelmezőbb kampánytípusok lehetnek, ha okosan használod őket.

A példákból is látszik, hogy hatalmas bevételi forrástól esel el, ha nem próbálod meg ezeket a potenciális vásárlókat újra megcélozni – azaz, ha nem használod ki a remarketingben rejlő lehetőségeket. Azonban van még egy ennél is komplexebb és pontosabb módszer, amivel el tudod érni azokat, akik érdeklődnek a vállalkozásod iránt, ez pedig nem más, mint a dinamikus remarketing.

Mi is pontosan a dinamikus remarketing?

A dinamikus remarketing lehetővé teszi, hogy automatikusan újracélozd azokat az embereket, akik megnézték az adott termékeidet, szolgáltatásaidat a weboldaladon úgy, hogy a hirdetés megmutatja számukra ugyanazt a terméket. Persze készíthetsz külön remarketing hirdetést minden célközönségedre az egyes termékekkel vagy termékcsoportokkal manuálisan is, de érdemes emellett kipróbálni a dinamikus remarketinget is.

Miért jó?

Sokkal személyre szabottabb hirdetésekkel célozhatsz a potenciális vásárlókra.  Ez a hirdetés segít a lehetséges ügyfelek felkutatásában azáltal, hogy visszahozza a korábbi
látogatókat webhelyedre, hogy befejezhessék azt, amit elkezdtek, legyen az egy
megrendelés, vásárlás vagy éppen ajánlatkérés. Továbbá ezzel lehetőséged van
arra is, hogy külön célozd meg azokat az embereket, akik a kosárba rakták az
adott termékeidet, mint ahogy azokat is, akik még csak a termékek aloldalain jártak.

A világ legnagyobb csak internetes sportruházatot és sportfelszerelést áruló vállalkozása a Netshoes, a dinamikus remarketing segítségével a karácsony időszakban 30-40%-os bevételnövekedést tapasztalt. A Sierra Trading Post, egy szabadtéri felszerelést és felsőruházatot árusító cég, az általános remarketing kampányhoz képest, a dinamikus remarketinggel a konverziók számát az ötszörösére tudta növelni. A Bebê Store-nál
pedig a kampány elindítása utána, már az első negyedévben a teljes konverzió 10%-kal
nőtt.

Már rövid időn belül ugyanezeket a pozitív eredményeket érheted el a potenciális vásárlóidnál, ha gondos odafigyeléssel Te is készítesz ilyen hirdetéseket.

Kinek ajánljuk?

Magát a remarketinget szinte minden vállalkozásnak érdemes használnia, de a dinamikus remarketing esetében ennél azért speciálisabb a helyzet. Mielőtt belevágsz, érdemes átgondolnod, hogy a saját vállalkozásod szempontjából mennyire releváns használnod az online marketing ezen funkcióját.

Sokféle vállalkozásnál ki lehet próbálni, de van néhány terület, ahol mindenképpen érdemes bevetni a siker érdekében:

?Oktatás

✈Repülőjegyek

?Szállodák és bérlések

?‍?Munkák

?Helyi ajánlatok

?Ingatlan

?‍?Kiskereskedelem

?Utazás

Hogy egy kicsit konkrétabb példákat is hozzunk, mindenképpen ajánljuk a dinamikus remarketinget, ha:

  1. webshopod van

Ha webshopod van, akkor mindenképpen el kell kezdened foglalkozni a dinamikus remarketinggel, hiszen akár meg is duplázhatod a bevételedet. Nem számít, hogy mennyi terméket vagy szolgáltatást kínál a weboldalad, a dinamikus remarketing az egész oldalt lefedi. Egyre több webshop típusnál van már lehetőséged viszonylag egyszerűen létrehozni a dinamikus remarketinget, de az egyedi webshopoknál is megvannak a módszerek, hogy elkészítsd ezeket a hirdetéseket.  

2. széles termékkínálattal vagy sokféle szolgáltatással rendelkezel

Akkor is érdemes használnod a dinamikus remarketinget, ha sok termékkel vagy szolgáltatással rendelkezik a céged. Így például utazási irodák, iskolák vagy ingatlanirodák is nagyon jól tudják alkalmazni ezt a lehetőséget. Ha egy kissé bonyolult a termékhálód, nem kell az összes termékre külön-külön céloznod, ugyanis termékcsoportszinten is tudsz hirdetéseket létrehozni.

A dinamikus remarketing hirdetéseket használhatod a Google Display hálózatán, a
Youtube-on, a Facebookon, az Instagramon, az Audience Networkben és a Messengerben is.

A  standard remarketinghez képest ennek a telepítése azért jóval bonyolultabb, de ha elkészültél vele, akkor mindenképpen érezni fogod, hogy megérte a belefektetett időt és munkát.

A te vállalkozásodnak szüksége lenne a dinamikus remarketingre?

Ha a válasz igen, és nem szeretnél elveszni a telepítés, kampányépítés részleteiben, akkor keresd fel ügynökségedet vagy minket, hogy minél előbb meg tudd növelni a bevételedet!

Források:

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nyugalom, tőlünk nem spam, hanem valóban hasznos marketing trendekkel kapcsolatos levelek érkeznek majd postaládádba. Ha nem vagy megelégedve, bármikor le is iratkozhatsz majd.

Feliratkozás

Hasonló cikkek

online adatvédelem a marketingben

Most vonunk le 900 000 forintot a számládról

Online adatvédelem az ünnepi időszakban (is) Épp, hogy kinyújtóztál az őszi hónapok nehézségei után, de már itt is van a legkiemelkedőbb értékesítési időszak az évben: a karácsony. A megnövekedett értékesítési szándék és kereslet egyenlő az online marketing aktivitásod maximalizálásával is, hisz ez az eszköztár szükséges ahhoz, hogy az ajánlataid a

Tovább olvasom »
Online marketing ügynökség a fenntartható marketing szolgálatában

Fenntartható marketing a jövő

A cím mást sejtet, de ez nem egy újabb zöld és környezettudatos kommunikációról szóló bejegyzés a sok közül.   A világválság szükségessé tette az üzleti- és ezzel együtt a marketing stratégiák újragondolását. Azzal azonban kevesen számolnak, hogy a fogyasztás visszaszorulása és a jelenlegi rendszer felbomlása újabb gazdasági mechanizmusokat erősíthet meg a

Tovább olvasom »