Mailchimp segédlet

Segédanyag ügyfeleknek

Mailchimp segédlet

Új Mailchimp fiók létrehozása

Ezen a linken hozz létre új Mailchimp fiókot:

https://login.mailchimp.com/signup/?_ga=2.226481434.1814107972.1576666818-415957410.1566553838

Meg kell adnod az e-mail címedet, egy felhasználónevet és egy jelszót. Az adatok kitöltése után erre az e-mail címedre fog érkezni egy levél, amelyben véglegesíteni tudod a regisztációdat az „Activate account” gombra kattintva.

Az első bejelentkezéskor további adatokat kell megadnod a fiókhoz: név, e-mail cím, részletek a cégedről, cég neve, weboldal címe, levelezési cím.

Annak érdekében, hogy a céges e-mail domain címedet (pl. info@ceg.huhirlevel@ceg.hu ) használni tudd a Mailchimp levelek kiküldésére, igazolnod kell a domain név tulajdonát. Ehhez az Account settings menüponton belül kattints az E-mail opcióra, majd a Verify domain-re. Írd be a használni kívánt e-mail címet, majd kattints a „Verify domain” gombra. Ezután a megadott e-mail címre kapsz egy megerősítő levelet, amiben a „Verify” gombra kattintva jóvá tudod hagyni az e-mail címed összekötését.

Listák

Az e-mail kontaktjaidat többféle módon importálhatod a Mailchimp rendszerébe az Audience ➤ Manage ➤ Import audience menüpont alatt, például .csv, .txt, .xls fájlokból vagy Google Spreadsheet-ből. Arra minden esetben figyelj, hogy az adatbázisod GDPR kompatibilis legyen!

A Mailchimp rendszere egy listával és 2000 fő-ig ingyenesen használható, efelett a közönség méretétől függően havidíjat kell fizetni: https://mailchimp.com/pricing/

Összekötés

Ahhoz, hogy a hírleveleidet gyorsan és hatékonyan tudjuk kezelni, Mailchimp fiókodat a Chiro kezelőfiókja alá fogjuk meghívni. Ehhez nincs másra szükségünk, mint a fiókhoz kapcsolódó e-mail címre, erre küldünk egy felkérést, amit neked el kell fogadnod és már indulhat is a közös munka!