Próbafeladat 

online marketing gyakornok

Díjaink:

Ügyfeleink:

Próbafeladat

Kedves Jelentkező!

Köszönjük, hogy pályáztál gyakornoki pozíciónkra, és gratulálunk, mert anyagaid alapján bekerültél a kiválasztási folyamat második szakaszába. 
Arra szeretnénk kérni, hogy az alábbi próbafeladatokban mutass nekünk többet íráskészségedből, vizuális gondolkodásodból. Elsősorban a precizitást, a problémamegoldó készséget, az ötleteket, a kreativitást értékeljük. Ha bármely szükséges információt hiányolsz a feladatkiírásokból, nyugodtan támaszkodj a saját fantáziádra.
Biztosítunk róla, hogy ötleteidet, munkádat kizárólag a kiválasztási folyamathoz használjuk fel.

1. Facebook posztok létrehozása Lexmark és Gewiss cégek számára

 

Háttérinformáció:

Lexmark: A Lexmark egy globális technológiai vállalat, amely integrált megoldásokat kínál az információkezelés területén. Fő szolgáltatásai közé tartoznak a nyomtatás, az adatmenedzsment és a dokumentumkezelés. A vállalat elsősorban üzleti ügyfelekre, például kis- és középvállalkozásokra, nagyvállalatokra, valamint az állami és oktatási szektorra fókuszál. Ezen kívül a Lexmark szoftvereket és megoldásokat is kínál, amelyek segítenek a vállalatoknak abban, hogy hatékonyabban tudják kezelni dokumentumaikat és információikat. Az értékesítés több csatornán, köztük online, viszonteladókon és partnereken keresztül történik. A Lexmark Budapest Competence Center a Lexmark globális vállalatának európai shared service centere, amely a Lexmark  minden belső tevékenységét (marketingtől a logisztikáig, könyveléstől az IT-ig) segíti. Partnerünk tehát a Lexmark BCC, célcsoportja pedig jelenlegi és potenciális munkavállalók, partnerek. A kommunikációban az employer branding kell a fókuszban legyen. Angol nyelvű kommunikáció szükséges.

 

Gewiss: A Gewiss egy olasz vállalat, amely elektromos és automatizálási rendszerek széles skáláját kínálja. Termékei között megtalálhatók elektromos csatlakozók, kapcsolók, vezérlőrendszerek és világítástechnikai megoldások. A Gewiss megoldásai széles körben használtak energiaellátásban, épületautomatizálásban és okosotthon-integrációban is. A cég fő célcsoportjai a vállalati döntéshozók, IT szakemberek és vásárlók, akik érdeklődnek az elektromos technológiai és/vagy az ipari termékek iránt. Az értékesítési csatornák változatosak, beleértve a hagyományos disztribúciós utakat, valamint az online platformokat.

 

Feladat

Hozz létre egy-egy Facebook posztot mindkét céghez. Minden posztban legyen szöveg és vizuális elem. Mindkét poszt esetében a technika és felhasznált elemek tekintetében szabadon dönthetsz, tehát lehet akár single post, carousel animált/gif vagy akár videó típusú megjelenítés is. 

 

Kérdés / szöveges feladat:

  1. Írd le, hogy miképpen adaptálnád ezeket a tartalmakat Instagramra – milyen módosításokat eszközölnél, hogy IG-kompatibilisek legyenek! Gondolj itt például a formátumra, a szöveghosszra, vagy a vizuális elemekre.

Honlap elérhetőségek: 

https://www.lexmark.com/hu_hu.html

https://www.gewiss.com/hu/hu

2. Google Display hirdetési szöveg és grafika létrehozása a Wolt futárcégnek

 

Feladat: 

Készíts egy rövid hirdetési szöveget és egy hozzá tartozó grafikát, amivel a vidéki felhasználókat célzod és ösztönzöd a regisztrálásra/vásárlásra. A szöveg ne lépje túl a formai követelményeket, és igyekezz a legfontosabb információkat, például egyedi értékesítési pontokat vagy aktuális promóciókat rövid és ütős formában közölni.

Kötelező elemek:
Grafika méret: 600×600 pixel.

 

Szöveg: 

Cím szöveg: maximum 90 karakter. 

Alcím: maximum 30 karakter.

Leíró szöveg: maximum 90 karakter.

3. Kommunikáció egy elhibázott hirdetés miatt

Célcsoport: 

Az ügyfél döntéshozói és marketing szakemberei

Feladat: 

Írj egy professzionális levelet az ügyfélnek, aki észrevette, hogy egy hirdetés tévesen ment ki és emiatt felháborodva írt neked. A levélben tájékoztasd őt a történtekről, javasolj egy megoldást a problémára.

 

A beérkezett anyagok kiértékelése után visszajelzünk a harmadik szakaszba jutásról, ami az interjú.

 

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha tudod már, pontosan mire van szükséged, akkor azért, ha nincs ötleted, csak tudod, hogy valami kell, akkor azért.

Chiro Marketing Kft.

1082 Budapest, Üllői út 52/b 2/3

info@chiro.hu

     

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nyugalom, tőlünk nem spam, hanem valóban hasznos marketing trendekkel kapcsolatos levelek érkeznek majd postaládádba. Ha nem vagy megelégedve, bármikor le is iratkozhatsz majd.

Köszönöm, nem kérem a hasznos trendeket.